Snowscoot

Godkänd av SLAO för användning i svenska backar*.
*Det upp till varje enskild skidanläggning att själv besluta om vilka åkredskap som godkänns i den egna anläggningen och om eventuella restriktioner i åkområde och liftar mm. En snowscoot ska alltid vara försedd med fångrem.

Historia

Allt började 1990 en vinternatt i en schweizisk stuga som snack mellan några snowboardåkande kompisar som även var BMX-cyklister. Franck Petoud hade den ljusa idén att skära isär sin snowboard i två delar och montera en ram från en “funscoot” på dessa . Han hade just då uppfunnit världens första Snowscoot.

Vad är en Snowscoot?

Snowscoot är en typ av snöcykel (inspiration hämtad från BMX.) med skidor/snowboards istället för hjul. Den unika konstruktionen gör den idealisk för att framföras i pist samt i djupsnö. Relativt enkelt att lära sig åktekniken om man har åkt skidor/ snowboard förut. Är du dessutom cykelintresserad kommer detta vara ett roligt alternativ vintertid. Höga farter, carving, pudersnö, stora hopp, feta trick eller bara glida omkring? Inga problem, en snowscoot fixar allt!

Snowscoot är ingen leksak utan ett ytterst kvalificerat redskap för utförsåkning i såväl pist som i offpist och ska inte förväxlas med billigare varianter.

Snowscoot finns att prova, hyra och köpa! Även möjlighet till kurser.


Priser Snowscoot säsong 16/17

God erfarenhet av utförsåkning/lifttransport och krävs för att få hyra en Snowscoot .

Hyra 3 timmar365 kr
Hyra 1 dag 440 kr
Hyra 2 dag740 kr
Hyra 3 dag1140 kr
Hyra 4 dag+350 kr/dag

Introduktionskurs/prova på med instruktör ink. Liftkort ( ca.2 timmar) 500kr

Snowscoot finns att prova, hyra och köpa!
Är du intresserad kontaktar du Erik Sinders på 070 - 2451028 eller bromsa.nu@speedmail.se

Obs! God erfarenhet av utförsåkning/lifttransport och krävs för att få hyra en Snowscoot .

Betalning via SWISH: 0702451028
Märk betalningen med snowscoot och ditt namn.